Fortresstjejerna


Sedan oktober 2011 har The Fortress huserat 32  tonårstjejer och varit med om 30 födslar. Tyvärr har vi även varit med om ett missfall och en spädbarnsdöd - en siffra som vi befarar skulle varit ännu större om inte Fortress hjälp till mödrarvård innan, under och efter födseln. Alla utom två tjejer har kunnat återgå till sina familjer - familjer de tidigare blivit utkastade ifrån på grund av graviditeten. Tack vare Fortress medlingsarbete möts de istället av kärlek, förlåtelse och acceptans igen.

Fyra av Fortresstjejerna har kunnat återgå till skolan och har blivit förebilder för sina systrar. Tack för det kära utbildningssponsorer! Vi vill självklart att alla ska ha samma möjlighet och fortsätter att jobba hårt med att göra detta till en verklighet.

Idag bor det sex tjejer på Fortress, där den yngsta är 14 år. Att se hur dessa unga tjejer växer med månaderna - både fysiskt men framförallt psykiskt - är en mäktig känsla och visar på att detta hem gör gott för mamma och barn. Med en stämning full av liv, skratt och utveckling är det faktiskt våra Fortresstjejer som är grunden för den verksamhet som äger rum. De peppar varandra, lär av varandra - och tillsammans bidrar de till något större.


The Fortress 2-årskalas, oktober 2013 Inga kommentarer: