30 juni 2012

Välkomna till Landskronakarnevalen 12-14 juli!

Om drygt en vecka packar Fortress ner smycken, tavlor och banderoller och beger sig några mil söderut till Landskrona och Sveriges största stadskarneval som öppnar torsdagen den 12e juli och håller på till lördagen den 14e. Vi har fått en plats på det alldeles nya Slowmotion-området och där ska vi trängas bland yogautövande skåningar, fotoutställningar, Erikhjälpen, skönt café-häng, massagestolar, författarstudenter och annan go kultur. En del musik blir det ju självklart också! Vårt kulturbidrag består främst av konstnärsparet David och Sara Åberg. David är en skön snubbe som gillar stora saker. 2008 var året då han till exempel kunde stoltsera med världens största tavla.  8096 kvaddemeter. Tja, varför inte? I år kör han på samma tema, dvs stora saker, och har konstruerat en extremt enorm sångmikrofon. 200 kg tung och 5 meter lång. Premiärsången sker just idag, lördagen den 30 juni, i Stockholm. Lycka till David, säger vi från Fortress!  I Landskrona kommer även illustratören och konstnären Sara Åberg vara på plats, och fredagen har de vigt åt vår verksamhet. De kommer måla live i tältet, från kl 12 på fredagen, och sedan beroende på hur snabbt de arbetar med penslarna så ska den färdiga tavlan till sist auktioneras ut till högsta bud!

Konst av David och SaraVid ett (senare) givet klockslag ropar vi igång auktionen och hoppas att många människor är beredda på att vifta med händer och andra kroppsdelar. Ni som inte kan vara på plats men trots allt vill ha den unika tavlan har självklart möjlighet att lämna ett förhandsbud. Lappar finns i tältet. Ni som inte har varit på en auktion tidigare – vi lovar att det är en grym upplevelse där adrenalinet pumpar, oavsett om man budar på en unik, specialgjord tavla i Landskrona eller en gammal borrmaskin på någon gård i innersta Småland. Håll i tankarna att ju högre ni budar, desto mer pengar går till våra tjejer i Uganda. Varje krona går oavkortat till verksamheten i Uganda och vi hoppas verkligen på en härlig auktion där både kulturhjärtat och den solidariska delen av er får leva ut riktigt ordentligt!

Utöver den unika live art-sessionen så kommer vi sälja smycken gjorda av våra Fortresstjejer i Uganda, finfina planscher designade av Julia Pettersson från Stockholm, och helt enkelt finnas på plats för att berätta om vår verksamhet. Vi hoppas att The Fortress Sverige kan locka nyfikna karnevalsbesökare och kanske kan helgen bidra till ytterligare en eller annan månadsgivare. Vårt mål är att ge gravida tonårstjejer en trygg omgivning under sin graviditet. Hos The Fortress får tjejerna också möjlighet att utvecklas som individer och lära sig att stå på egna ben.  Ni som planerar att besöka Landskronakarnevalen - kom till vårt tält på Slowmotionområdet och hjälp oss att göra detta möjligt. Tack - vi ser fram emot en grym karneval! Inga kommentarer: