23 oktober 2012

Höstuppdatering!


Den sjunde oktober fyllde Fortress trygga hem ett år! Sen dess har 15 tjejer bott på Fortress under sin graviditet, 13 långvarigt och två som har haft The Fortress som en trygg tillflykt när det stormat för mycket på andra håll. 13 små glada liv har fötts, varav två tragiskt nog inte fick vara med om livet så länge. 10 av tjejerna har blivit återförenade med annan familjemedlem på nära eller långt håll som nu tar hand om dem. Sen starten har det köpts bil, byggts hönshus, tillverkats smycken, sjungits, skrattats, gråtits och framför allt byggts självförtroende och framtidshopp. Vi är såklart stolta, glada och tacksamma till alla er som varit med och gjort detta möjligt.

För Ida och Evelina har så veckan för avfärd och underbart återbesök kommit. Med sig har dom som sagt ett helt lass damer från Värnamo som ska hälsa på och förhoppningsvis bli helt förtjusade dom med. Några sponsorer kommer för första gången få chansen att träffa den tjej och bebis vars framtid hon hjälper till att underlätta. Många fina möten att vänta med andra ord! Ida och Evelina har också glädjen att få vara med på The Fortress officiella ettårskalas. Alla tjejer som flyttat kommer tillbaka för kärt återseende och kalasande. Tanken är att det ska vara en dag när tjejerna är lediga från alla hushållsbestyr och inte behöver göra något, förutom att fira då förståss.

Förutom att fira och guida runt förstagångsbesökarna kommer Ida och Evelina också ha fullt upp av andra både viktiga och roliga saker när de är på plats igen. Det vill säga hälsa på utflyttade tjejer, fundera på hur vi kan fortsätta hjälpa till att utveckla Fortress och kolla hur allting går därnere. Förutom allt som damerna kommer ha med sig kommer en dator köpas med så att vi får lite lättare att kommunicera med Josephine. Och sen ska det shoppas loss på symaskiner och tyger! Det med förhoppningen att Joan, som nu är House-mama och snart även kan titulera sig sömmerska ska kunna börja ha sylektioner för tjejerna. Och det i sin tur med förhoppningen att snart kunna visa upp portmonäer, necessärer osv gjorda av snygga afrikanska tyger för att stötta verksamheten och hjälpa tjejerna till egen försörjning! Mycket spännande att se hur det går.  

Vi i Sverige vill ju såklart också fira allt som hänt, och bjuder därför in till fest på hemmaplan! Fredagen den 14e december vill vi fira med er. Det blir endel inslag som kan kännas igen från Välgörenhetsgalan i våras och minst lika trevligt men lite vildare, lite senare, lite mera jul och lite högre musik tänker vi oss allt! Glada kan vi också avslöja att det också blir lite mera slottskänsla än sist när vi denna gång bjuder in till galej. Det planeras febrilt och mer information kommer men så länge behöver ni bara skriva in Julfest för The Fortress fredagen den 14e december!

På senaste mötet hade vi glädjen att få besök av My, som hört talas om oss och blivit nyfiken på att veta mer. Ett väldigt trevligt inslag att få input från ett helt annat håll och lite nya ögon på vad man kan göra. Vi hoppas att My tyckte det var lika trevligt som vi andra och inte skrämdes av mastodontmötet på fyra timmar vi råkade dra in henne i (ja ni vet det här med tiden och trevligt). Annars har vi mycket planer, tankar och bollar på väg upp i luften. Vi hoppas snart kunna presentera riktigt schyssta tygkassar, synas på någon julmarknad och på andra sätt fortsätta dra in pengar. Men det är ju inte allt vi gör, i mitten på november kommer vi medverka på GU:s Global Week och prata om hur det kan gå när man gör utlandspraktik. Hups så kan det bli så att man sitter där och har bildat förening och fortsätter jobba med praktiken på fritiden.

Som sagt tycker ju vi att det bästa ett företag kan ge sina anställda är bidrag till valfri liten välgörenhetsorganisation för utsatta tjejer i Kampala, dvs oss. Även privatpersoner som känner för att skära ner lite på materialismen till jul vill vi varmt uppmuntra att ge bort oss i Julklapp. Förutom gott samvete kan vi lova superfina presentkort!

Nåt annat vi kan lova är nya bilder och updates från värmen så snart som möjligt!

Inga kommentarer: