24 april 2013

Vårens festlighet!

Som vi nämnt tidigare hade vi tänkt ha fest den 17e maj, men det tänkte en av Sveriges största festivalarrangörer också ha- i samma lokal. Vi fick alltså dubbelbokning och lite huvudvärk, därför har vi legat lite lågt med mera festinfo än så länge. Men vi jobbar på OCH det kommer en fest, just nu ser 19e maj ut som att det kan vara en bra dag. Det är en söndag, men vi tänker att söndagar också är trevliga dagar för att umgås, mingla runt, lyssna på bra musik och inspireras. Så håll ut och håll utkik efter mer info! Så länge kan vi bjuda på lite godbitar från planeringsbordet.

För er som inte är GU studenter eller har missat deras andra framträdanden på Universitetet så kommer The Fortress grundare Josephine och professor Paul Bukuluki från Makerere University att hålla ett seminarium i början av kvällen. Det blir lite blandat om hur the Fortress gick från dröm till verklighet och hur situationen i Uganda ser ut. Med möjlighet att både diskutera och ställa frågor efteråt.

Ni kommer vara de första att få reda på när vi spikat musikakterna till vårt nya datum, men det blir förmodligen både afrikansk musik och något med mer svenska anor!
Gamla favoriter som auktion, klädhörna och smyckesförsäljning kommer mest troligt också att dyka upp igen.

Som sagt vi återkommer med mer info så fort vi kan!!

Andra tillfällen att träffa Josephine, och oss, är annars i Matteuskyrkan den 5e maj kl 11 där hon kommer vara en del av gudstjänsten. Eller den 18e maj då vi är i slottskogen och hejar lite extra på de som springer Göteborgsvarvet för Fortress!

I Uganda har en annan av Josephines drömmar slagit in, kanske lite tidigare än hon trodde dock. The Fortress har blivit med dagisverksamhet! Just nu tas det hand om tre bebisar vars unga mammor är tillbaka i skolan igen. Bebisarna får massa kärlek när deras mammor är i skolan, och en alternativ framtid för de tjejer som inte har någon familj kommer närmare. En av de tidigare tjejerna som bodde på fortress har också blivit assistent till den nya husmodern. De gamla tjejerna hjälper alltså till att ta hand om de nya tjejerna och de nya tjejerna hjälper till att ta hand om de tidigares barn. Vi gillar cirkelgången!

När vi inte planerar fest så räknar vi mest dagarna till den 3e maj när vi äntligen får se Josephine igen, och dessutom på svensk mark!

Inga kommentarer: