15 december 2013

Ny på Fortressfronten? We welcome you.

Vi tänkte skriva några rader till Er som inte tidigare tittat in på denna del av internet innan. Efter att ha gått national i Public Service härom dagen så tror vi oss kunna öppna upp bloggdörren till en del nytt folk. Så extra välkomna ska Ni vara!

Fredagen den 13e december blev ju inte alls så olycklig som datumet vittnar om. Tvärtom. Vi i The Fortress Sverige hade en helt grym dag. Att få berätta om vårt arbete i radio - och även direktsänt i SVT2 - var en fin upplevelse. 9 minuter har nog aldrig gått så fort och vi fick sagt ungefär 40 % av vad vi ville få fram. Ja, vi vet. Det är många som ska knö sig in i glasburen under veckan som går, vilket är helt underbart för det visar på alla härliga människor som engagerar sig i årets tema - som självklart ligger oss extra varmt om hjärtat. Att vi fick göra anspråk på de 9 minuterna är för oss en stor chans och möjlighet att nå ut till människor som vi aldrig skulle nå annars. Till människor som vill kämpa för årets tema även när året har tagit slut. Till Dig? 

Då vi är en väldigt liten (men naggande god) förening har vi inte ansökt om ett 90-konto ännu. Detta innebär tyvärr att vi inte får ta del av de pengar Musikhjälpen samlar in. Alla organisationer som ansöker om Radiohjälpens Musikhjälpenspott måste nämligen vara knutna till Svensk Insamlingskontroll.  Detta framkom inte i buren och därför vill vi förtydliga det här. För att vi ska kunna fortsätta vårt arbete behöver vi istället enskilda människors kämparglöd. Lite som Musikhjälpen, fast i lite mindre storlek och under lite längre tid. Närmare bestämt obegränsad. För att kämpa för Alla Tjejers Rätt Att Överleva Sin Graviditet är nämligen ett klockrent exempel på långsiktig kamp som handlar om strukturella orättvisor, grundade i skeva föreställningar om manligt vs kvinnligt. Att slopa könsdiskrimineringen och lyfta mänskliga rättigheter är inte som att knyta ihop sopsäcken och kasta den till Renova. Det tar tid, kraft och engagemang. Men ju fler vi är, desto lättare går det. 

Därför är vi extra glada över att Du är här hos oss idag. Därför tycker vi också att Du ska ta dig en rundvandring på vår hemsida/blogg och spåna på vad Du kan - och framförallt vill - bidra med i arbetet med The Fortress. 


Glad tredje advent och God Jul önskar The Fortress Sverige.Inga kommentarer: