6 mars 2016

Hänt under vårenUnder januari föddes fem bebisar så nu finns det fem färska mammor med små knytten i huset. På grund av en lagändring gällande barn i institutionsvård är det annars mindre barn än vanligt på Fortress just nu. Vi har tidigare haft en temporär lösning för de tjejer som inte kunnat återförenas med sin familj där deras barn bott kvar i huset, samtidigt som de gått på en internatskola i närheten. Som tur var har flera precis lämnat sina internat och de andra barnen kunnat flytta till någon annan familjemedlem nu.

Förutom att hjälpa till i nuläget vill vi vara en del av en mer långsiktigt förändring. De inspirationsföreläsningar och karriärrådgivnings-seminarium som hölls i januari har lett till att fem nya tjejer står i startgroparna för att börja skolan. För övrigt har vi två nyblivna kockar, två nybakade sömmerskor och en färsk frisör från yrkesutbildningssidan. I den ”vanliga” skolan har vi just nu en tjej som går på sista året på gymnasiet och en collegestudent. Utbildningsprojektet är en separat del av vårt arbete, den som vill veta mer om det eller är intresserade av att bli utbildningssponsorer får gärna kontakta oss för mer info!

Här på hemmaplan har vi utökat försäljningen av tygsaker med kuddfodral i fina afrikanska tyger. Än så länge har vi ett begränsat antal som förutom av oss direkt eller vid evenemang kommer att kunna köpas hos våra samarbetskompisar på Alkemisten kaffebar och By Lelou. Vi jobbar också för att få till en riktig hemsida och som (fingers crossed) kanske kan innebära att vi får till en webshop också.


I april rundar vi av det senaste verksamhetsåret med ett årsmöte. Nytt efter senaste årsmötet är att alla månadsgivare och utbildningssponsorer även räknas som medlemmar i föreningen och alltså är hjärtligt välkomna på årsmötet. Inbjudan kommer, bara maila oss och anmäl om ni är intresserade av att komma så vi vet på ett ungefär hur många vi blir!

Inga kommentarer: