Om oss

I Uganda, september 2011. Mitt under pågående socionompraktik väcktes tanken om att, tillsammans med och på grund av eldsjälen Josephine Nambatya, öppna ett hem för utsatta, gravida tonårstjejer i Kampala. Med hjälp av nära och kära i Sverige och världen över lyckades vi att under en månad samla ihop chockerade mycket pengar och i oktober samma höst kunde vi stolt öppna upp dörrarna till The Fortress.

Namnet symboliserar en trygg plats för gravida tonåringar i Kampala. Enkelt förklarat handlar det om att ge utsatta, utslängda, utstötta gravida tonåringar i Kampala ett temporärt hem och en trygg tillvaro under deras graviditet och födsel. Att ge dem en chans till ett värdigt liv, när ingen annan gör det. Arbetet innebär även att återknyta banden till tjejens familj så att hon efter The Fortress kan återgå till ett hållbart liv. The Fortress ligger under den ugandiska organisationen W.O.P.I (Woman Of Purpose International).

Tillbaka i Göteborg har vi fortsatt med arbetet från hemmaplan. I februari 2012 bildade vi den ideella föreningen The Fortress Sverige. Vars syfte är att hjälpa till att utveckla The Fortress i Uganda, både genom finansiellt stöd och ett socialt utbyte. Verksamheten i Uganda drivs av Josephine, medan vi här i Sverige jobbar med att lösa finansieringen för att hemmet ska kunna fortsätta vara öppet. Vi behöver ALL hjälp vi kan få. Privatpersoner, företag, engångsbidrag, månadsgivare, sponsorer, publicering - allt uppskattas!

Är Du intresserad av att bli en del av vårt arbete, om du har några frågor om vårt arbete eller någon idé om hur vi kan fortsätta utvecklas och nå ut får du hemskt gärna höra av dig. Oss kontaktar du på info@thefortress.se. Styrelsen består under 2016 utav sex styrelsemedlemmar. Tillsammans med styrelsen är vi ett gäng om ca 10 personer som mellan jobb och fritid tar sig tid till ett ideellt engagemang. Kom med du också! Mejla ditt intresse till oss.  

De pengar som vi får in går direkt till omkostnaderna på The Fortress i Uganda utan mellanhänder. Vi har gått från att inte kunna erbjuda något annat än mat och husrum till att faktiskt kunna betala lön till de som jobbar på The Fortress. Och framförallt bidra till en andra chans i livet för ett gäng tjejer i Uganda. Något som vi är fantastiskt stolta och glada över. 

Vi är enormt tacksamma till alla ord, bidrag och inspiration som vi fått sedan starten. Vi hoppas att ni som varit med oss hittills vill fortsätta hänga med och att ni som precis hittat hit vill vara med framåt. Tillsammans har vi visat att det faktiskt går att göra världen till en lite bättre plats att leva på. Det vill vi gärna fortsätta med. 

Fortsätt hjälp oss att hjälpa.

Tack och stor kram 
// The Fortress Sverige 

1 kommentar:

Anonym sa...

Jättefint projekt har ni kommit på. Det kunde inte bli bättre. Lycka till i fortsättningen och hoppas att The Fortress Sverige blir en stor förening som stöttar utsatta gravida tonårstjejer.