Vad kan Du göra?

Du kan vara med och bidra till The Fortress verksamhet på många olika sätt:

1. Bli månadsgivare
Ett bra sätt att bidra på är att bli månadsgivare då det kontinuerligt kommer in pengar som bidrar till The Fortress verksamhet och skapar en trygghet för projektets fortskridande. Du väljer själv hur stor summa du vill ge varje månad. 

Så här gör du:
Gå in på din internetbank/ditt bankkontor och välj att göra en stående överföring till The Fortress bankkonto 8304-8, 123 070 659-8 (kontot som är kopplat till vårt bankgiro). Den summa du väljer att ge kommer automatiskt att överföras från dig till The Fortress så länge som du själv vill. Mejla sen info@thefortress.se och berätta att du blivit månadsgivare så kommer du att få ta del av vad som händer på The Fortress i Kampala och våra aktiviteter här i Sverige. Alla som är månadsgivare blir också medlemmar i föreningen (vilket förutom mailinfo innebär att man är välkommen att vara med på årsmötet om man vill).

Du som väljer att bli månadsgivare till The Fortress verksamhet blir automatiskt medlem i föreningen The Fortress Sverige.  

 2. Ge en engångssumma 
Genom många bäckar små kan The Fortress fortsätta att stödja utsatta gravida tjejer i Kampala. Önska dig en slant till The Fortress när du fyller år istället för en massa prylar. Gör en insamling på din arbetsplats, i din syjunta, bastuklubb, fotbollslag, kör eller annan typ av gemenskapsgrupp där du och dina vänner/kollegor tillsammans kan bidra och göra skillnad. Är du medlem i en kyrka/församling? Ge då förslag om att ge en kollekt till The Fortress. Anordna en konsert eller fest där du tar ett inträde eller låter publiken/gästerna ge en valfri gåva till The Fortress. Det finns ingen hejd på vad som går att göra!
 
Bidra med din/er gåva till  
Bankgirot: 849-7935
SWISH: 1235 218 334

3. Sponsra utbildningspotten
Här bidrar du med minst 200 kronor i månaden och tanken är att det är en långsiktig hjälp. Pengarna går till The Fortress Utbildningspott och möjliggör för att varje tjej ska få möjligheten att gå den utbildning som passar henne bäst. Det innebär i de flesta fall att antingen gå tillbaka till grundskolan med chans till vidare utbildning eller att börja på en yrkesförberedande utbildning som t.ex. hårfrisör eller skräddare. Skolavgifterna i Uganda är den största anledningen till att barn slutar skolan eftersom avgifterna blir högre ju äldre man blir. Alla som är utbildningssponsorer blir också medlemmar i föreningen (vilket förutom mailinfo innebär att man är välkommen att vara med på årsmötet om man vill). Mejla till info@thefortress.se om du är intresserad av att att bli utbildningssponsor.

Du som väljer att bli månadsgivare till utbildningspotten blir automatiskt medlem i föreningen The Fortress Sverige.

4. Shoppa loss
Köp smycken eller tygsaker som tjejerna på The Fortress gjort. Köp en present eller ett fint smycke till dig själv och var med och bidrar till att tjejerna får en extra inkomst. Vi har också fina påsar i regnbågens alla färger. Förutom på våra event så kan man även köpa dem på Alkemisten (Gustaf Dalénsgatan 14) eller By Lelou (Vallgatan 9) i Göteborg.

Är du inte i Göteborg men vill vara fin ändå så hör av dig på info@thefortress.se så löser vi det!

5. Inspons - kombinera sport med väldgörenhet
Ska du delta i ett lopp eller tävling kan du ta ett svettigt steg längre. INSPONS är en ny, enkel och kostnadsfri onlinetjänst som tillåter dig som ska delta i en tävling eller lopp att starta en egen insamling för välgörande ändamål i samband med din utmaning. Genom att skapa dig en profil på inspons.se och välja att samla in pengar till The Fortress Sverige gör du det möjligt för dina vänner, kollegor och familj att stödja dig i träningen inför loppet/varvet samtidigt som du samlar in pengar till tjejerna på The Fortress. Dubbel vinning helt enkel. Gå in på www.inspons.se och läs mer!

Vårrus-utmaningen i Göteborg den 8 maj 2012 genererade i 20 540 insamlade kronor för The Fortress
 - GRYMT bra jobbat alla motionärer och sponsorer! 

6. Andra idéer och tankar 
... är ju självklart också uppskattade. Vi gillar kreativitet och är öppna för förslag!


Vad går pengarna till?
Pengar till verksamheten går till
- Hyra av huset
- El
- Vatten
- Mat till tjejerna 
- Mödravård 
- Transport till och från sjukhuset och hembesök till tjejer som flyttat från hemmet
- Mama-kit (ett kit innehållande bl a gummihandskar, rakblad, plastskynken till förlossningen) 
- Inköp till och utveckling av smyckestillverkningen på The Fortress.
- Arvode till Josephine (The Fortress grundare i Uganda) och tre andra kvinnor som arbetar på The Fortress 


1 kommentar:

Sandra Olsson sa...

Hej,

fick nys om er verksamhet genom Alexandre Wennersten och undrar hur det ser ut på plats, när åker ni ner igen och behöver ni fler på plats? Jag pratar flytande franska och engelska och är involverad i röda korset hemma i göteborg, är väldigt intresserad av att veta mer om vad ni gör. Hör gärna av er! Ha det fint //Sandra