19 mars 2012

Många bäckar små... Beviset finns på Gotland


En liten solskenshistoria såhär på måndagskvällen? 

När ena föreningsmedlemmen Ida drog iväg till Gotland under helgen som var, för att sprida lite 50-60-talsmusik tillsammans med Sveriges rockrävar i The Cadillac Band, kom hon tillbaka med något utav en euforisk känsla. För det första: Klintehamn och Gotlandspubliken är helt enorm, där folk står, dansar, klappar och ger minst lika mycket – om inte mer – energi som de på scen. Inte illa. För det andra var bandets känsla och stämning på topp från första ackordet till sista avslaget. Fullsatta gig med energi, glädje, passion till tusen. Och ja, det hör hit. Med hjälp av denna kombination av underbara gotlänningar och ett band som mitt i allt arbete stöttar och tror på vår idé har nämligen The Fortress kunnat säkra ekonomin för en näst intill hel månads verksamhet.  Jag (Ida) fick sno lite tid på scen för att berätta om projektet och sen samlade gotlänningarna ihop sina mynt och lappar. 280 personer på fredagen, 300 kvällen därpå, under ett och samma tak. Förstår ni vilken liten summa som krävs av var och en för att man tillsammans ska kunna göra skillnad? Tack, tack, tack Rondo Klinte Bygdegårdsförening och alla som var på plats för att ni ställde upp med er tid, era öron och ert intresse. Engagemanget bidrog till att vi tillsammans samlade ihop 8 575 kronor. På två kvällar. Det är HELT enormt. Och ni kan vara lugna: jag och Tommy Blom satt efter giget och räknade ihop pengarbunten och jag kan även garantera flera vittnen av musikalisk rang. Nu ligger pengarna i mitt kuvert och väntar på att få hoppa in på vårt nystartade företagskonto. Som också är en liten ljusglimtshistoria à la Gotland. Kanske inte så extremt i och för sig, men ändå. Många bäckar små.

Vi var precis på banken och skulle starta ett föreningskonto med den fasta viljan att inte behöva betala någon avgift. 100 procent av alla bidrag går till Fortress och vi är inte direkt så sugna på att ändra på det. Speciellt inte gällande en stor bank med bonusar flygandes hit och dit... Första mötet gick väl sådär, vi fick nej på typ alla våra förslag. Inte lätt med stora vinstdrivande företag och alla dess regler… Vad gör man då? Jo, vänder sig till småfolket. På fredag blir det en liten roadtrip med Evelinas (Antes?) nyinköpta Skoda (?) till Lerum. Tack Swedbank Lerum – vi ser fram emot att bli företagskunder hos er! Vi ser även fram emot att få starta med att sätta in 8 575 kronor från våra nya vänner på Gotland. Och har ni möjlighet – besök Klintehamn. Ett av Sveriges vackraste kustsamhällen. Plus att de lagar världens bästa Janssons och brygger den (ö)kända Goetländsdricku, vilket alla bör pröva en gång i sitt liv. Minst. 

Som Kim sa - det hjälper att tjata.
Vi gillar det. 


Som bandmedlem och därför extreemt partisk tycker jag att ni borde titta in på http://tcband.se/ eller besöka The Cadillac Band på facebook. Få lite mer koll på hur 50-talsmusiken står sig i Sverige idag, vilka gänget består av, vad vi gör, var och hur. Det finns en hel del att läsa om vill jag lova. Yep. 

4 kommentarer:

Emma andersson sa...

Vad kul att ni valde Sparbanken Alingsås i Lerum å vad roligt det var att träffa er!
Kramar Emma

Ingmarie sa...

Jag såg er i klinte och det var en enorm stämning där måste jag säga och du Ida sjön så himla fint...tack för en trevlig lördagskväll och maken och jag bidrog med lite pengar till verksamheten... gå gärna in o kolla min blogg så hittar du bilder från lördagen...kram från en gotlänning / Ingmarie

Ida sa...

Tack Ingmarie! Ja stämningen var enorm - och vi är sjukt tacksamma för vad ni gjorde för Fortress. Verkligen. Vi gillar gotlänningar. Ha det fint och hälsa Klinte!

Anonym sa...

Åh Emma! En sån härlig överraskning det var att stöta på dig på banken! Det är en fin arbetsplats du praktiserar på.. vi gillar sparbanken Lerum! Hälsa Christian så gott, måste verkligen hänga snart. Kram ewe