16 mars 2012

Vi firar 6-månadersjubileum med Vår Rus-utmaning!

Okej. Nu kommer det. Vi ska svettas och Du ska med. På ett eller annat sätt.

Vi försöker febrilt med att hitta större bidragsgivarorganisationer som inser vikten av Fortress verksamhet. Tyvärr är det en djungel av krav hit och krav dit och vår endags-tracking i regnskogen gav oss tydligen inte skogsverktygen nog, då det är enormt svårt att hitta de bidragskanaler vi passar in i. Vi är för ”nya”, de är för icke-uganda-inriktade, vi är inte tillräckligt delaktiga på plats. Och så fortsätter det. Med det sagt tvekar vi dock inte på att det en vacker dag kommer att lossna, eller att dessa bidragsorganisationer gör ett bra jobb, men kanske får situationen oss att se till andra vägar? Lite liknande den vägen vi började - med privatpersonens engagemang.

En liten summa. Många människor. Mycket pengar. Enkel ekvation – enkel lösning men med starka resultat för de enskilda. Det var ju som sagt så allt började. Idag, den 16e mars är det exakt sex månader sen vi satt på vårt spartanska men mysiga (?) hostel och precis hade postat den film som på en månad kom att dra in 42 000 kronor och då bestämde vi oss… - nu jävlar drar vi igång.

Sex månader alltså. Ett halvår. Ambivalensen är påtaglig. Det känns som igår, samtidigt som vi nog aldrig har varit med om så mycket under så kort tid.

Svett var det ja - och den där enkla ekvationen. Jo, vi tror starkt på det här med att gå samman som privatpersoner, där många gör lite som blir mycket ihop. Till exempel springer Vårruset! Vi letar efter Er som den 8 maj kan tänka sig att springa/lunka/gå fem kilometer för Fortress skull.

Det kostar 10 000/månad att hålla verksamheten igång (stort hus, många tjejer, sjukhusbesöken blir fler nu när barnen också börjar bli riktiga människor osv. ) På ett år blir detta 120 000. Idag bor där 6 tjejer och vi räknar med att varje tjej bor på Fortress i 9 månader, räknat med högt genomsnitt. 9 månader blir 90 000 delat i sex tjejer vilket blir 15 000 kronor. Det kostar alltså 15 000 för att kunna ge EN tjej all den hjälp och det stöd vi tror så starkt på – och ser resultat av.

Beroende på hur många motionärer som vill ställa upp varierar även målsumman – alternativt den mängd personer som krävs för att nå vår målsumma. Eller så vänder man på det och utgår främst från en målsumma, vilket sedan får bestämma antalet motionärer och/eller antal människor i motionärens nätverk. Ponera att vi har ett mål att dra in 15 000 x 6 = 90 000 kronor (Fortress-vistelse från början till slut för sex tjejer) och får ihop en grupp på säg 36 göteborgare som springer blir den enskildes mål att samla ihop 2500 kronor. Om varje person har ett nätverk på 10 personer som bidrar med 250 kronor var nås målet på 90 000.

Ett annat scenario: om vi sätter målet att få ihop 15 000 som symboliserar en tjej som får hjälp av Fortress, och har 3 motionärer blir deras personliga mål 5 000 kr. Har varje person ett nätverk på minst 25 personer räcker det om dessa bidrar med 200 kronor för att målet ska uppnås.

Ni fattar poängen. Ju fler desto bättre. Många gör lite som blir mycket ihop. Fast i detta fall gör kanske en lite mer om man räknar på svettmängd. Låter inte detta som en rolig, hälsosam och givande idé?
Vi tror som sagt på kreativa lösningar och ser detta som lite av ett pilotprojekt som vi sedan hoppas kunna utveckla. Vårruset är den 8 maj i Slottsskogen, är fem kilometer långt och riktar sig till enbart kvinnor. Sista anmälningsdag är 20 april, vilket är snart. Så ni som är sugna på att hoppa på och bli våra representanter – hör av er så snart som möjligt och börja redan nu sprida budskapet!! 

INSPONS kommer att bli tillgängligt i början av april, men det innebär inte att vi kan sitta och vänta. Det finns ingen tid att förlora! Berätta för era vänner om Fortress, vår förening, Vårruset och er utmaning - och förbered alla på att bli en del i den utmaning som kan säkra kommande månader för Fortress. För pengarna börjar verkligen sina och vi är i stort behov av ER hjälp. Så – fem kilometer är inte så långt. Men kan ge mycket. Och ju fler vi är, desto större nätverk och ökad chans till större insamlingspott.

Maila till idakjellberg@gmail.com eller kimilina@hotmail.com, skriv här på bloggen, dra iväg ett meddelande på vår facebooksida - eller gör hur ni vill bara ni berättar ifall ni är på!! 

För mer info om loppet: http://www.varruset.se/start/. Och som sagt, håll ögonen öppna efter INSPONS hemsida och bli de första "Insponsare" när de väl drar igång! Så alla pionjärer där ute - var med oss i vår nya utmaning!! 

Inga kommentarer: