25 mars 2012

Till alla er som vill VårRusa för The Fortress den 8majVi hade styrelsemöte i torsdags och pratade om hur vi på bästa sätt kan lägga upp vårrus-utmaningen. Tror det kan bli riktigt bra. Nuså.

Alla ni som vill springa och vara en del i INSPONSprojektet (dvs starta egen profil/insamling) – anmäl er till Vårruset, så fort som möjligt. Var för sig. Sen när ni gjort detta skicka ett mail eller hör av er till oss så vi vet hur många vi blir. Hör av er till någon av oss, via mail eller blogg eller hur ni vill. Sen när vi vet antalet deltagare, bestämmer vi oss för en gemensam målsumma ALLA tillsammans har som mål att nå. Sen delar vi upp denna gemensamma summa mellan VARJE motionär så att alla får en individuell målsumma. Sen när INSPONS hemsida är öppen för allmänheten så är det bara att fort som satan skapa ett konto, beskriva sig själv, sin utmaning, att ni springer för Fortress, vilken summa vi ihop vill nå, vilken summa du själv då ska nå – och VARFÖR just den summan. Sen är det bara att sprida detta till ALLA ni känner. Ju fler desto bättre, desto mindre behöver var och en av era vänner ge. Ni fattar grejen. Vi tror på grejen. 

Vi tror vi kan få ihop 20 personer. Hittills så har vi 5 från föreningen, 4 från Rotaract med omnejd, 5 spridda vänner (Kimpas och Evves) och sen ett gäng som inte är helt klara ännu. Men folk är intresserade – så häng på och spring in våren för en riktigt riktigt god sak!  Blir vi 20 så kan vi t.ex. sätta en gemensam målsumma på 40 000 kronor. Detta symboliserar 4 månader för verksamheten i Uganda – dvs. hela sommaren säkrad för the Fortress. Är vi 20 personer blir det då 2000 kronor per person, och har var och en av oss ett nätverk på 20 pers som kan bidra med 100 kronor så är målet nått. Vi tänkte 20 000 först, men 1000 kr per person är inte så jättesvårt att nå tror vi, och det är lika bra att satsa liiite högre. Vi har ju verkligen inget att förlora.

Sista anmälningsdag är 20 april (anmälningsavgiften ligger runt 150 kr) - men det är bra om vi anmäler oss så att vi är klara inför att bli ”Insponsare” så fort de öppnar sin sida. Själva loppet är den 8e maj. För att det ska synas att vi alla springer för The Fortress så hade vi tyckt det vore grymt roligt om alla fina hurtbullar har  T-shirt med ett fint Fortress-tryck på. Så. Den 1maj, dvs. veckan innan startskott, samlas vi i Slottsskogen för en pepp-träff!! Om alla tar med sig en t-shirt de vill springa i så fixar vi så att vi alla kan smycka dessa med FORTRESS-loggan! Sen filmar vi vårt lilla ”event”, delar detta med så mkt folk som möjligt för att nu uppmärksamma alla som inte bidragit att nu är det bara en vecka kvar för oss att nå vårt mål – att säkra sommaren för Kampalas mest utsatta tjejer! Vi har även lite presskontakt på G och vill gärna bjuda in dessa till pepp-kvällen för att uppmärksamma vår grymmeutmaning i media också. 

Som sagt, det krävs inte sååå mycket eller många för att Fortress ska kunna överleva en HEL sommar.

Vill eller kan man inte springa just Vårruset kan man ju självklart springa vilket lopp som helst, i vilken stad som helst. Ensam eller i grupp. Som sagt. Alla bidrag räknas. 

Inga kommentarer: