4 april 2012

Utmaningen är igång!

Nuså äntligen. Vi har fått ihop ett gäng som är taggade inför vårruset – tack alla ni fina tjejer som ställer upp och springer för Fortress! Det kommer bli ett roligt lopp – och en rolig månad fram tills loppet med spänning kring vår utmaning...Kommer vi klara det?? En tredje sak som är rolig är att vi är med i början av hela INSPONS-starten. Tror verkligen detta kommer etablera sig som ett bra forum för alternativa välgörenhetsinsamlingar. Privat, nära och hälsosamt. Vi gillart. Gå in  på www.inspons.se och klicka er vidare till The Fortress Sverige så får ni se vilka som ska svettas för vår skull (än så länge har inte alla anmält sig men det kommer i dagarna). Var med och sponsra. 100 kronor per man kommer gå LÅNGT. Sen kan ni ju även sprida sidan så att vi alla kan klara vår utmaning – att säkra sommaren för The Fortress. Och tack Alexander för att du hjälper oss med alla bannrar och typsnitt - du gör oss snygga!

Just nu har vi ekonomi för två månader framåt. Det känns tryggt med tanke på att det var riktigt kärvt där ett tag, men av erfarenhet går två månader väääldigt snabbt och vi får verkligen inte slappna av, utan gör allt för att undvika en situation där ekonomin bestämmer ifall unga tjejer i Kampala måste tillbaka på gatan. 

Apropå Kampala. Det har inte duggat tätt mellan uppdateringarna, för det ber vi om ursäkt (och skyller på C-uppsatsperiod, dvs inget liv). Men alla mår väldigt bra. Fiona, Diana och Sahara - alla har dom varsin liten son. Rätt coolt hur de kan stötta varandra i denna perioden, och från att ha varit själva så har dom nu finaste lilla mamma-gruppen! Även smyckestillverkningen är i full gång, och Josephine har börjat ta in tjejer från verksamheten i slummen. En gång i veckan samlas alla på The Fortress och ägnar i princip en hel dag - 6 timmar - åt att göra smycken. Jag skypeade med gänget härom veckan och herre vad dom producerar. Riktigt fina saker! Snart kommer dom till Sverige och kommer att synas på lite olika tillställningar runt omkring i landet. Var exakt kommer det komma mer info om snart... Alla pengar som dras in via dessa smycken går direkt till tjejerna själva och alltså inte till Fortress. Självklart täcks kostnader för inköp av material, vilket Josephine står för (indirekt Fortress) men sen tycker vi det är viktigt att pengarna går till de som producerar - våra tjejer. Josephine gav dem deras första lön härom veckan och berättade att de blivit riktigt upplyfta och stolta över detta. Fiona köpte en  "baby-bag", och sen sparade resten. Diana gjorde likadant - köpte lite kläder till sin son och sedan lade undan det som blev över. Härligt att se ansvarstagande unga tjejer. Pengar i Uganda är annars inte ovanligt att spendera snabbt och att hushålla är väl inte högsta prio. Som för vilka ungdomar som helst, var som helst. Men nu får dom chans att lära sig värdet och innebörden av en lön, vilket vi märker stärker tjejernas självkänsla. Shit. Vi gillar verkligen vår verksamhet och längtar tills den dagen vi kan åka tillbaka och träffa alla igen... Min skype-dejt var inte nådig i känsloväg vill jag lova. Heja Uganda.

Inga kommentarer: