11 mars 2012

Inspirerande möte med Kia på INSPONS

Hej och håå vad vi är pepp inför framtiden! Trots att det är lite för många minus och för få plus på kontot så har vi en underbar känsla inför vad som komma skall. För det ska komma.

I lördags damp det ner ett brev från Skatteverket och denna gången var det ett fint kuvert utan ångestladdad betalningsanmärkning eller liknande, utan nämligen ett "bevis" på att The Fortress Sverige nu är en ideell förening. Välkommen organisationsnummer - välkommen bankgironummer - välkommen större bidrag.

Välkommen även innovativa entreprenörer! Idag fick vi möjligheten att träffa Kia Mohebi från INSPONS - ett helt nystartat företag som satsar på ett hälsosamt välgörenhetskoncept. Det är till och med så nytt att det inte ännu är launchat, men det kommer att ske i början av april och då kommer alla som vill bidra till en bättre värld att kunna göra detta med hjälp av just INSPONS.  Företagsidén går ut på att du som tänker delta i en motionstävling som till exempel Vårruset och Vasaloppet skapar ett konto på Inspons hemsida. Du väljer vilken välgörenhetsorganisation som loppet ska tillägnas, samt en valfri summa som du önskar uppnå. Via Facebook, twitter, mail och ja, även gamla traditionella mun-mot-mun-metoden, berättar du för dina vänner om utmaningen och dess ändamål, och uppmuntrar alla till att bidra med en summa på kontot. Pengarna går sedan till den valda organisationen.

Företaget drar som sagt igång på riktigt i början av april, men konceptet har funnits i andra länder sedan länge. Efter att Kia bodde sex år i London där dessa former utav välgörenhetsinsamlingar är väl etablerade projekt, och med en idrottsnerd till pojkvän, bestämde hon sig för att ta idén över nordsjön och hit till Sveriges alla hurtbullar. Vi gillar det. En driven entreprenör som vet vad hon vill och framförallt tror på det hon skapar. Företaget är en ekonomisk förening med målet att öka människors bidrag till olika välgörenhetsorganisationer. The Fortress Sverige kommer att utgöra en av dessa.


Över kaffekoppar på Da Matteo utbyttes tankar, idéer och en extrem stor portion inspiration till hur vår bebis i Uganda ska kunna leva vidare. Vi är extremt glada över att få vara en del av något så nystartat och kreativt. Det ger en kick i att jobba vidare och utveckla det arbete vi så starkt tror på. Som Kia sa - det handlar inte om vi blir stora, utan när vi bli stora. Hell yes. Vi kommer snart med en mer färdig utarbetad plan på hur vårt samarbete med INSPONS kommer att se ut. Det vi vet nu är i alla fall att det kommer handla om att träna, svettas och ta ut sig till max för att nå ett mål där inte bara du som tävlar kommer att njuta av vinsten, utan även alla dina vänner som hjälper dig i din utmaning och alla de Fortresstjejer som kommer kunna fortsätta utvecklas i en trygg tillvaro. Så du som gillar att svettas och kan tänka dig att svettas för vår skull - och du som gillar att pusha din svettiga vän - håll ögonen öppna efter vårt projekt på Inspons. Det kommer bli grymt.

Just det ja, vi finns på Facebook nu också. Som alla andra - vill man någonstans så ska man synas. Gilla oss gärna, för vi gillar er.

Kramar från en stolt styrelse!

1 kommentar:

kiamoh sa...

INSPONS tackar er för ett gott möte där även vi hämtade stor inspiration och glädje.
Kämpa på!